Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
  • Parovi
  • Rezultati
  • Ljestvica

Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo

16.12.2017. 15:00
Dinamo
Dinamo
1 : 0Cibalia
Cibalia
16.12.2017. 17:00
Istra 1961
Istra 1961
1 : 1Osijek
Osijek
17.12.2017. 15:00
Hajduk
Hajduk
5 : 0Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
17.12.2017. 17:00
Rijeka
Rijeka
3 : 0Rudeš
Rudeš
18.12.2017. 14:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
2 : 2Lokomotiva
Lokomotiva

Pogledaj detaljnije

Rijeke komplimenata slijevale su se organizatorima kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Ukrajina, vrhunske priredbe koja je protekla u isto takvoj atmosferi. Nije tajna da su pokušaji izgrednika sasječeni u korijenu zahvaljujući razgranatoj akciji specijalista za tu domenu. Manje se, skoro ništa, zna o prijetnjama šačice zapjenjenih nezadovoljnika u Tallinnu...

foto: HNS
31.03.2017. 13:17

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza i MAXtv Prve lige, uživa u nekoliko dana zasluženog odmora. Poziv da opiše najnoviju situaciju – s refleksom na domaća nadmetanja, prvenstvo i kup – nije odbio premda mu je razglabanja o huliganima „preko glave“.
- Što se tiče dvoboja s Ukrajincima, naravno da smo dugom i temeljitom pripremom napravili maksimum. Puno surađujući s Ministarstvom unutrašnjih poslova i odgovarajućim službama, našim i ukrajinskim. Ključno je bilo osigurati ugodnu večer gledateljima, napose roditeljima s djecom. Uspjelo u cijelosti jer su se na maksimirskim tribinama osjećali kao kod kuće.

U međuvremenu je malo čudno zazvučala izjava predsjednika Hrvatskog helsinškog odbora Ivana Zvonimira Čička da su gledalištem bili raspoređeni nebrojeni agenti spremni za ušutkivanje potencijalnih bukača...?
- Oprostite, za tu tezu dosad nisam čuo. Uvjeren sam da HNS nije dijelio ulaznice nikakvim agentima, niti su ih oni tražili. Prema tome - nije ih ni bilo. Stvarno ne vidim elemente, a kamoli razlog za tako grubu napomenu.

Gospon Zvonko, pa kakve su to fore, spustite loptu na zemlju... Što se događalo u Estoniji?
- Svi koji su bili razočarani impresivnim redom u Zagrebu i Maksimiru toga petka, u utorak su u Tallinnu, poglavito u A. Le Coq Areni, planirali nerede, podsjetiti da su „tu i dalje“, spremni kumulirati ekscese kako bi nadoknadili očiti manjak!

Bijedno, strašno, jadno. Zar se doista ne predaju ni u jednom kutku kontinenta pa i svijeta!?
- Bile su tri skupine s ukupno 15 do 20 osoba. Budući da smo sve pratili i preventivno usuglasili s Estoncima, prijestupnici su ostali bez manevarskog prostora. Tako da Savez napokon neće plaćati globu.

Čak ni za famozni poklič ZDS, odavno nedopušteni „Za dom spremni“ koji se uporno pokušava proglasiti tek domoljubnim:
- I njega smo uspjeli spriječiti.

Zato što propise ne interpretiraju, nego primjenjuju. Ima li naznaka poboljšanjima i na utakmicama nacionalnih natjecanja?
- Nadamo se, i ne sustajemo. Sve što smo zacrtali bit će realizirano – niz mjera, stalnih i konkretnih, osmišljenih suradnjom s državnim organima, usprkos otporu huligana. Jasno je da nema ni popusta ni oprosta, neupitna je nulta stopa tolerancije naspram svim devijacijama. Zajedno s policijom i ostalim službama idemo u borbu do posljednjeg daha jer to zlo napokon mora nestati!

Neposredni radovi?
- Usredotočeni smo na europsku završnicu selekcija „do 17“. Hrvatska je vrlo poznati i poštovani domaćin, prvak susretljivosti i gostoprimstva. To se ne smije nagrditi baš ničim. Uostalom, UEFA bdije nad svakom sitnicom stoga nema samozadovoljstva.

Slijedi finiš izrazito uzbudljivog i neizvjesnog državnog prvenstva te isto takvo finale Hrvatskoga kupa Dinamo - Rijeka u Varaždinu, što očekuje Miroslav Marković?
- To da neće biti nikakvih problema. Utakmice su dobro organizirane, misli i pazi se na sve, pristup je ozbiljan, opširan. Onakav kakav treba biti.

Nešto o 26. ligaškom kolu?
- Potencijalna žarišta su u Zagrebu u kojem Dinamo dočekuje Osijek te Zaprešiću u kojem nastupa Hajduk. Ne brinem, sve je učinjeno.

A Vinkovci, s dvobojem posljednje Cibalije i prvoplasirane Rijeke?
- Informacije govore da stiže 150-200 pripadnika Armade u organizaciji svoga kluba. Ne plašim se „iščašenosti“ bilo koje vrste.

Je li zadovoljan ukupnim sigurnosnim stanjem?
- Nisam. Uvijek može biti bolje. Može i mora. Nema opuštanja.

MM dodaje:
- Želimo stadionski red, mir i sigurnost na najvišoj razini. Ništa ne prepuštamo slučaju, sretni što jednako rezonira MUP te sve mjerodavne službe i institucije. Nadamo se udjelu i drugih subjekata, naprimjer sportskih foruma i pripadajućeg ministarstva. Svakako i državnoj te lokalnoj pomoći kako bi se osjetno poboljšala infrastruktura budući da dio frustracija nastaje i zbog lošeg komfora.

Cilj je dalek, put dug. Ohrabruju pomaci. Prije tjedan dana zorno se očitovala razlika između djela i nedjela, nasilja i radovanja. Nemamo pravo uništavati sami sebe. Oni koji to ne shvaćaju i ne priznaju poradi tko zna kakvih pobuda, suočit će se s beskompromisnim odgovorom. Drugog rješenja nema, ni praktički ni teoretski ma koliko zagovornici apsurdnog bunta trubili, puntali, huškali!

Još vijesti

Ljestvica

1.Dinamo20+3250
2.Hajduk20+1738
3.Osijek20+1336
4.Rijeka20+2035
5.Inter-Zaprešić20-826
6.Lokomotiva20-923
7.Slaven Belupo20-721
8.Istra 196120-1317
9.Cibalia20-1917
10.Rudeš20-2612