Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Zbirno izvješće 7. kola HT Prve lige

Izravna prevencija navijačkog nasilja

Zbirno izvješće 7. kola HT Prve lige

 • Parovi
 • Rezultati
 • Ljestvica

Hrvatski Telekom Prva liga, 0. kolo

Pogledaj detaljnije

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

 

foto: HNS
28.08.2017. 16:42

GNK DINAMO - NK LOKOMOTIVA 3:0

Utakmica 7. kola HT Prve lige između GNK Dinamo i NK Lokomotiva održana je u Zagrebu 28.08.2017. u 19:00 sati na stadionu NK Zagreba pred oko 1.000 gledatelja, od kojih 300 pripadnika navijačke skupine GNK Dinamo (Bad Blue Boys).
U 1. minuti BBB uzvikuju “Jebo vas Mamić”, „Bit će nereda bit će ludnica, idu huligani", a već u 2. minuti “Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje”.
U 53. minuti BBB skandiraju “Mamiću znaj svemu je kraj, odlazi i više se ne vraćaj", a na tribini se pojavljuje transparent s natpisom „Ko je hvalio carevo ruho - patuljci s naslovne strane“.
U 47. min BBB skandiraju "Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave”.
U 48. minuti aktiviraju par bljeskalica.
U 93. minuti skandiraju “Jebo vas Mamić”.

 

HNK RIJEKA - NK INTER ZAPREŠIĆ 3:1

Utakmica 7. kola HT Prve lige održana je 27.08.2017. s početkom u 21:00 sati na stadionu ŠRC Zaprešić pred oko 800 gledatelja od kojih 300 pripadnika navijačke skupine NK Rijeka (Armada).

U 23.minuti Armada skandira „Jebat ćemo Zagreb cijeli“, „Mamiću pičko“ te „Purgerske pičke“.
U 44. minuti uzvikuju „Jebo vas Mamić“.
U 46. minuti uzvikuju „Jebo vas Mamić“. a u 46. minuti „Purgerske pičke“.
U 50. minuti Armada skandira „Purgeri, tovari napolje“, te odmah dodaju „U gradu Zagrebu živi gamad purgerska, sramota hrvatska", a potom „Purgerske pičke“ i „Drži purgera, drži tovara“.
U 74. minuti opet skandiraju „Purgerske pičke“, „Jebo vas Mamić“ i „Jebat ćemo Zagreb cijeli“.


NK CIBALIA - NK OSIJEK 2:1

Slavonski derbi odigran je u 7. kolu HT Prve lige u nedjelju 27. kolovoza 2017. u 21:00 sati na Gradskom stadionu u Vinkovcima. Susret je pratilo preko 2.300 gledatelja među kojima su se glasnim bodrenjem isticali pripadnici Ultrasa (navijačka skupina NK Cibalije), njih preko 150, te članovi Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka) kojih je iz Osijeka u Vinkovce doputovalo preko 400.

Susret je protekao bez pirotehničkih ispada, a obje su skupine glasno, ali većim dijelom korektno navijale za svoje klubove. U 45. minuti u dva su navrata Ultrasi skandirali „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, a bilo je i drugih dobacivanja, koja, međutim, nisu prelazile okvire tolerantnosti, a zbog kojih bi ušli u naša izvješća.


HNK HAJDUK - NK ISTRA 1961 2:0

Utakmica 7. kola HT Prve lige između HNK Hajduk i NK Istra 1961 odigrana je 27. kolovoza 2017. pred oko 9.000 gledatelja na stadionu Poljud u Splitu u 21.00 sati.

Više detalja o toj utakmici naši promatrači nisu u stanju podastrijeti budući da smo od predsjednika Hajdukove uprave Ivana Kosa, bili spriječeni u obavljanju svoga posla.

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava u skladu s predviđenom procedurom je unaprijed obavijestio HNK Hajduk da će susret u svojstvu promatrača gledati predsjednik Odbora Ivan Zvonimir Čičak (koji se nalazio na godišnjem odmoru u Dalmaciji) i član izvršnog odbora Mijo Pavić iz Splita. Praksa u svijetu jest da prijavljeni i najavljeni promatrači nevladinih udruga imaju isti status kao i službeni delegati, da su smješteni u zaštićenim prostorima, uglavnom u ložama, kako bi neometano mogli bilježiti događanja na stadionima.

Uprava Hajduka odnosno predsjednik Ivan Kos već je izrazio svoje nezadovoljstvo sadržajem izvješća pa je u skladu s tim HHO-ove promatrače slao na vrh zapadne tribine blizu novinarske lože. Ovaj puta „osvetičnki pohod“ Kosa na predsjednika Odbora Ivana Zvonimira Čička osobno se radikalizirao, pa su na ulazu u stadion predstavnike HHO-a čekale karte za zapadnu tribinu u Sektoru F. S obzirom na činjenicu da je predsjednik Odbora poznat i prepoznatljiv u hrvatskoj javnosti, smatrali smo da bi bilo nerazumno i rizično, s obzirom na događanja posljednjih mjeseci, pojaviti se među navijačima pa su oba promatrača napustila stadion.

Predsjednik HHO-a je inače 100-postotni invalid koji se vrlo teško kreće i penje po stepenicama i u skladu s postojećim zakonima RH njemu i njegovom pratiocu moraju biti osigurani posebni uvjeti za obavljanje posla. Predsjednik Odbora nije bio u mogućnosti pješice doći od ulaza gdje je podigao kartu do Sektora F na tribini.

Inače, ovo je prvi puta u pet i pol godina da je promatračima HHO-a onemogućeno kvalitetno obavljanje teškog posla.
Važan detalj koji baca posebno svjetlo na događanja na stadionu vidi se u činjenici da je u petak u kasnim večernjim satima Franjo Medvedec, povjerenik za sigurnost u Hajduku, nazvao predsjednika Odbora i tražio od njega da Odbor u ovoj delikatnoj situaciji po Hajduk da izjavu kojoj bi pohvalio ponašanje Hajduka na utakmici s Evertonom, čime bi se izgladili nesporazumi između Hajduka i HHO-a. Predsjednik HHO-a i Odbor u cjelini su odbacili su takvu mogućnost, s obzirom na činjenicu da ne pišemo izvještaje po narudžbi.

U proteklih pet godina nije bilo prigovora na izvješća HHO-a, na sadržaj i točnost od nijednog kluba, pa niti od bivše uprave Hajduka na čelu s Ljubom Pavasovićem Viskovićem i Marinom Brbićem, koji su se, dapače, u nekoliko navrata u polemikama s HNS-om, pozivali na izvještaje naših promatrača. Napomenimo, istine radi, da smo i bez intervencije bilo koga iz Hajdukove uprave, u više navrata pohvalili pripadnike Torcide kad su se ponašali u očekivanom sportskom duhu.

Što se tiče utakmice s Evertonom, po svemu viđenom i dekor i navijanje su bili na visokom i civiliziranom nivou, ali HHO nije o tome mogao izvjestiti iz jednostavnog razloga što međunarodne utakmice u ovoj natjecateljskoj fazi naši promatrači ne prate.

 

Još vijesti

 • Protiv Nigerije odlično, protiv Argentine premašiti sebe

  20.06.2018.

  Protiv Nigerije odlično, protiv Argentine premašiti sebe

  Mjesto u Airbusu 320 po imenu Dubrovnik za Kalinjingrad i natrag našla su i četvorica zaposlenika HNS-a iz strogo stručne domene: Vatroslav Mihačić ravnatelj je Nogometne akademije, Sreten Ćuk glavni...

 • Pravi zalet za prave stvari

  18.06.2018.

  Pravi zalet za prave stvari

  O prvom SP-nastupu nacionalne jedanaestorice i 2:0 protiv Nigerije govori jedanaest članova Izvršnog odbora HNS-a, ministri u vladi premijera Davora Šukera. Oni su se iz Kalinjingrada vratili kući...

 • Bravo publika, bravo Hrvatska

  17.06.2018.

  Bravo publika, bravo Hrvatska

  Kažu da se za Kalinjingrad poslije Drugog svjetskog rata baš nimalo nisu zanimali prvi susjedi Poljaci i Litavci, jesu nešto udaljeniji Rusi svjesni sjajnog strateškog položaja i činjenice da se na...

 • Dragan Primorac: "Zar glava nije važnija od noge?"

  16.06.2018.

  Dragan Primorac: "Zar glava nije važnija od noge?"

  Specifičan je grad u kojem ove subote Hrvatska igra 17. utakmicu na svojem petom svjetskom prvenstvu. Ruska enklava Kalinjingrad nalazi se sa sjeverne strane Poljske (383 kilometara od Varšave) te...

Ljestvica

1.Dinamo000
2.Gorica000
3.Hajduk000
4.Inter-Zaprešić000
5.Istra 1961000
6.Lokomotiva000
7.Osijek000
8.Rijeka000
9.Rudeš000
10.Slaven Belupo000