Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
 • Parovi
 • Rezultati
 • Ljestvica

Hrvatski Telekom Prva liga, 0. kolo

Pogledaj detaljnije

Uvijek je marljivo i zanimljivo s igračima i igračicama futsala, čija natjecanja ne prestaju zimi, naprotiv. Ovo je kratko podsjećanje na aktualne radove u tom dijelu HNS-korpusa koji brojnošću, atraktivnošću te barem periodičnom uspješnošću zaslužuje pozornost. Činjenica da ne jenjava ambicioznost važna je sama po sebi.

foto: Arhiva HNS
15.12.2017. 18:52

O Božiću i Novoj godini ne manjka tradicionalnih malonogometnih turnira po brojnim gradovima. Premda oni nisu u osobitoj ljubavi s državnom centralom u Hiltonu, nisu ni u svađi – svatko se bavi svojim poslom. Danas ćemo se osvrnuti na neposredne nastupe članova i članica hrvatskog futsala.

CURE KREĆU U PISAROVINI

Ovog vikenda u Pisarovini starta prvi ženski turnir za prvaka države. Natječe se deset sastava. Slijede još dva, u Splitu pa u Zagrebu. Na njima će se iskristalizirati vrijednost temeljem koje će četiri prvoplasirane ekipe steći pravo sudjelovanja na Final Fouru kako bi definitivno odlučile o poretku na vrhu. Bit će to u travnju, na zasad nepoznatoj lokaciji – zna se tek to da će biti tamo gdje i završnica kupa četiri najuspješnije muške postave. Među ženama je važeći šampion MC Plus iz Zagreba. Veseli što je interes sve veći. Nije nužno podvući da je Savez vrlo zagrijan za stalno i brzo razvijanje svih vidova ženskog nogometa.

ZIMSKI KAMP U DELNICAMA

Od 17. do 21. prosinca u Delnicama će trajati Zimski kamp mladeži. Participirat će 28 najtalentiranijih kandidata za državnu selekciju U-19 koja će se boriti za prvo kontinentalno prvenstvo 2019. godine (domaćin još nije određen). Šef delničkih zbivanja je izbornik A-reprezentacije Mato Stanković kome asistira izbornik uzrasta „do 19“ Marinko Mavrović, također i četiri trenera iz garnitura U-16 i U-18, to su Teo Strunje, Kujtim Morina, Marin Smoje i Hans Matić. Kamp ima obilježja filtera, dogodine je na redu višestruka repriza kako bi se doista probrali najbolji. Prate se i nešto mlađi, perspektivci koji su kadri biti istinska pojačanja.

ČETIRI LOVCA NA TITULU

Na programu je posljednje kolo nacionalne futsal-lige, 12 momčadi nastoji sebi na odgovarajući način čestitati Božić, zadovoljno će biti upola manje… Teče sezona u kojoj nema izrazitog favorita. Na vrhu je kvartet Futsal Dinamo (Zagreb), Novo vrijeme (Makarska), Split i Vrgorac. Stjecajem okolnosti (unutrašnje pretumbacije, sigurno i financijske poteškoće) poznati i priznati Nacional malo zaostaje, no vele da se s njim nikad ne zna, ako se sredi opet će biti opasan. U najtežoj situaciji je Albona-Potpićan kao i cijeli istarski futsal (sličnost s Istrom 1961 nije slučajna?) Makar nema ni boda, očekuju se stanoviti pomaci dok traje stanka.

VISOKE KOTE TOMIĆA, NOVAKA I DURLENA

Ako nas trenutačno i nema na europskoj igračkoj mapi, i te kako nas ima na sudačko-kontrolorskoj i funkcionarskoj. Naime, majstor sa zviždaljkom Saša Tomić neprestano potvrđuje iznimnu klasu, analogno tome i tretman, instruktor-opserver Ivan Novak isto tako. Stoga ne čudi što su angažirani za  EP 2019, summit 12 vodećih muških reprezentacija od 29. siječnja do 10. veljače u Sloveniji,  u ljubljanskoj Areni Stožice. Bit će tamo i Boris Durlen, jedan od dopredsjednika Uefine Komisije za futsal, što u delegatskoj što u počasnoj ulozi. Taj tercet opstoji zaista dugo, svakako s razlogom i pokrićem. Ugled se stječe i uživa godinama.

SAVEZ POMAŽE KOLIKO MOŽE

Kao i obično, novca nikada dosta. Pojedine sredine smatraju da bi Kuća nogometa trebala osigurati više financijskih sredstava, druge pak misle da je potpora korektna. Podaci govore da s 11. kata u Ulici grada Vukovara 269 A stiže dovoljno za redovitu aktivnost liga i reprezentacija. A i klubova. Komisiju za futsal HNS-a sačinjavaju predsjednik Boris Durlen (Zagreb) te članovi Ivica Vasilj (Osijek), Mato Konjevod (Dubrovnik), Marinko Tadić Šutra (Split), Dario Skender (Osijek) i Danijel Silić (Zagreb). Tajnik je Romeo Čižmešija. Čujemo da je za svaku pohvalu tajnik za futsal selekcije Denis Lukša. Odlična je suradnja i s Nevenom Šprajcerom, nedavno imenovanim HNS-ovim koordinatorom za natjecanje.

Godina je na kraju. Osim analiza na dnevnom redu su i planovi. Hrvati su majstori za kolektivne sportove, iako se fantastično potvrđuju i protagonisti iz individualnih grana. No stvarno nema dvojbe o sklonosti i sposobnosti za igru i nadigravanje, o kolopletu vrlina (nadarenost, smisao za imaginaciju i realizaciju, brzina, okretnost, upornost, stalnost…) zato vjerujemo u dodatni uzlet junaka s parketa. Sudeći po bazi, trudu/volji i podršci on uistinu ne bi smio izostati.

Još vijesti

 • Ante Kulušić: "Od proljeća VAR-sustav barem na derbijima"

  20.07.2018.

  Ante Kulušić: "Od proljeća VAR-sustav barem na derbijima"

  Srebrni su došli sa svjetskog prvenstva, Osječani su prošli prvo pretkolo kontinentalne lige, a žurno se vraćamo i domaćem nogometu – Hrvatski Telekom Prva liga starta drugog vikenda. Dok se...

 • Košutić: "Fran Jović, Mario Zebec i Igor Pajač potencijalni mondialci"

  18.07.2018.

  Košutić: "Fran Jović, Mario Zebec i Igor Pajač potencijalni mondialci"

  Od 65 godina čak 50 je posvetio nogometu, od toga 45 suđenju. Ivan Košutić je dva i pol desetljeća bio zaposlenik HNS-a na dužnosti tajnika sudačke komisije, organizacije, zbora, odjela. Od ožujka je...

 • Antun Vrdoljak: "Volio bih snimiti film o Luki Modriću"

  16.07.2018.

  Antun Vrdoljak: "Volio bih snimiti film o Luki Modriću"

  Član Međunarodnog olimpijskog komiteta, počasni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora te ugledni redatelj sa statusom glumca i producenta o predstavama Vatrenih koji su na Svjetskom prvenstvu...

 • Naša domovina

  15.07.2018.

  Naša domovina

  Kraj tjedna i SP-a, s najboljim hrvatskim nogometašima u fenomenalnom fokusu, s građanima u deliriju, s imenom ovog svetog tla na barem dvije milijarde usana širom svakog megapolisa i svake...

Ljestvica

1.Dinamo000
2.Gorica000
3.Hajduk000
4.Inter-Zaprešić000
5.Istra 1961000
6.Lokomotiva000
7.Osijek000
8.Rijeka000
9.Rudeš000
10.Slaven Belupo000