Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
 • Parovi
 • Rezultati
 • Ljestvica

Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo

15.02.2019. 18:00
Lokomotiva
Lokomotiva
0 : 0Rudeš
Rudeš
16.02.2019. 15:00
Rijeka
Rijeka
0 : 0Hajduk
Hajduk
16.02.2019. 17:30
Gorica
Gorica
2 : 2Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
17.02.2019. 15:00
Osijek
Osijek
1 : 0Istra 1961
Istra 1961
17.02.2019. 17:30
Dinamo
Dinamo
3 : 0Slaven Belupo
Slaven Belupo

Pogledaj detaljnije

Hrvatski zbor sportskih novinara ovog je ponedjeljka na svečanosti u Novinarskom domu, Zagreb, podijelio priznanja i nagrade svojim renomiranim članovima. U osam kategorija autori iz nogometne sfere nominirani su i promovirani čak u četiri.

foto: HNS
05.03.2018. 18:01

Posebno emotivno bilo je kad je nagradu za životno djelo Tomislavu Židaku, preminulom lanjskog 13. travnja, primala supruga Snježana; nazočni su spontano ustali i gotovo dvije minute pljeskali neprežaljenom novinaru i komentatoru Jutarnjeg lista, neupitnom u klasi A1. Gospođa je pak istaknula:
- Hvala prijateljima i kolegama. Ovaj pokal proslijedit ću našem unuku koji često ponavlja „Baka, ja tebe volim jako, ali dedu volim još više!“

Najboljim u 2017. proglašen je as-reporter Marko Cvijanović iz Novog lista, Rijeka. Vjerni kroničar vodeće nacionalne selekcije, koju prati u stopu. Objektivno i poticajno. Marko je zahvalio svima, napose Zboru, redakciji i njenoj sportskoj rubrici. Svakako i obitelji u kojoj ne manjka uvaženih javnih djelatnika – otac je također novinar, a brat slikar.

Hrvoje Tironi s portala Goal.hr izabran je kao tvorac originalnih intervjua. I on nastavlja familijarnu tradiciju: otac Darko, pokojni od 14. rujna 1999. godine kad se zatekao na utakmici Manchester Uniteda i Dinama 0:0, bio je sjajni pisac te glavni urednik Sportskih novosti, a djed Božidar isticao se na poslu strojoslagara u Vjesnikovoj tiskari najradije slažući sportske stranice.

Novinar HT Prve lige imao je čast sročiti prigodno obrazloženje za prominentni trio:

Tomislav Židak - Bilo je normalno očekivati da će Tomislav Židak, dvostruki lider na godišnjoj razini, osvojiti i počasni trofej za ukupni kapitalni opus. Ali ne ovako prerano, k tome posmrtno. Ne i prekasno jer legende ne umiru. Zar je uistinu lani otišao? Kako prihvatiti tu groznu spoznaju. Da ga nema za radnim stolom u Jutarnjem listu, glasilu kojem je davao sve, ni na katu Sportskih novosti, koje se nikad nisu pomirile s njegovim transferom. Sigurno mu se i dalje nadaju brojni odrasli klinci kojima je bio nesebični mentor, putokaz, uzor, idol. Tako bi rado s bardom razmijenili misli eminentni sugovornici iz sportskog sazviježđa, oni što i danas instinktivno traže Tomin potpis čim se odmaknu od kioska. Dakako da to osebujno slovo vrlo nedostaje i Dinamu. Nadamo se da je gradonačelnik čuo za naš prijedlog „Dajte mu ulicu u maksimirskom kvartu!“, tamo gdje je bio najčešće osjećajući se najljepše. Mi mu, eto, dajemo nagradu za životno djelo. Svjesni njene minornosti naspram djelu za nekoliko života.

Marko Cvijanović – Točan, jednostavan, zanimljiv, poduzetan, aktualan, omiljen, pismen, korektan, ekskluzivan, kvalitetan. I sportaš, vrsni nogometaš. To je Marko Cvijanović iz redakcije Novog lista. Novinar godine 2107. Mogao je biti i bilo koje prije, mogao bi biti i bilo koje buduće. Jer on je takav, rođeni pobjednik. Markova uža specijalnost su Vatreni, koje već nizom generacija slijedi naoružan pisačkom analitikom i iskrenim obožavanjem. Što nipošto ne bremza kritiku kad je za nju logično mjesto i vrijeme. Njegova rečenica podjednako zrači stručnošću i ljudskošću, stoga će istim kontroliranim žarom sročiti komentar plasmana na novo spektakularno natjecanje Modrića i suigrača, svjetsku reportažu o Rakitiću s barcelonskih lokacija, kao i zanatski zornu a nadasve optimističnu priču o Klasnićevim transplantacijama.

Hrvoje Tironi – Da, tata bi bio ponosan. Tata Darko. Zato što u obilju zavidnog materijala koje Hrvoje isporučuje portalu Goal.hr osobitu poziciju zauzimaju intervjui s galerijom aktera koji nikad nisu bili na samome vrhu, ili njemu tek teže. Junaci u kopačkama podalje reprezentativne scene. Biografije koje potiču zaključak „Nije sve u slavi i lovi“ od nosno „I ja sam spreman za te kote“. Osmišljene pozorno, pretočene pitko, predočene čitko. S namjernim naglaskom na mlade koji sami krče svoj put.

Stjecajem okolnosti nagrada za fotografiju pripala je Goranu Stanzlu iz Pixella čiji je otac Antun desetljećima nosio fotoaparat i bilježio za povijest. Sin je ujesen ulovio Luku Modrića u fenomenalnom lebdećem stavu dok proslavlja pogodak Grcima u play-offu za SP '18. Majstorija oba velemajstora koja je obišla kuglu zemaljsku.

Ostali nagrađeni:
- Rukometni klub PPD Zagreb za najbolju press-službu;
- Darko Pribanić (Ogulin) za lokalno novinarstvo;
- Edin Mahmuljin, HTV, za tv-reportažu;
- Ankica Jagodar, SN, za životno djelo.

Gimnastički šampion Tin Srbić zaslužio je godišnje priznanje za suradnju s medijima.

Skupom su ravnali predsjednik HZSN Jura Ozmec i glavni tajnik Marijan Bakić, potpisujući i pripremajući tri sponzorska ugovora. Priredbu je vodio Lovorko Magdić. Prisutnima se obratio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković. Naravno da je došla i Milka Babović, glasovita atletičarka i tv-novinarka. Dobitnicima je čestitao velikan stolnog tenisa Dragutin Šurbek. Svakako i poznati nogometaš Josip Čop, službujući glavni tajnik HOO-a. Glazbenim notama dostojno su se predstavili Marijan Momić i Milan Prša.

Novi sastanak zakazan je za dvanaest mjeseci!

Još vijesti

 • Novi start Daniela Starčevića

  17.02.2019.

  Novi start Daniela Starčevića

  Trajalo je od prošloga kolovoza do ove veljače, šest mjeseci strpljive bitke mladog pulskog suca za zdravlje pa za teoretsku i poglavito fizičku potkovanost kako bi se vratio tamo gdje je stao – u...

 • Navijačima suzavac, igračima suze

  15.02.2019.

  Navijačima suzavac, igračima suze

  Shvatimo to metaforički: dio ZG-klape koji je u Plzenu stvarao nered ne pripada navijačima nego „navijačima“, a igrači ipak nisu plakali premda im je bilo teško zbog olako prokockanog remija, barem...

 • Dokad će Armada glasno šutjeti

  15.02.2019.

  Dokad će Armada glasno šutjeti

  Naravno da je radni naslov ove rubrike pretjeran: na Rujevici nije riječ o dramatičnom raskoraku svedenom na rat i(li) mir, ali da je situacija baš za pohvalu – nije. Bojkot navijača traje zbog...

 • Hrvati važan faktor u međunarodnoj podjeli funkcija i obveza

  13.02.2019.

  Hrvati važan faktor u međunarodnoj podjeli funkcija i obveza

  Sutra Dinamo nastavlja ovosezonski pohod u Europi čekan 49 godina, što se odlično veže na fantastičan uspjeh Vatrenih koji su zadivili svjetskim srebrom, također i na reprezentaciju U-21 koja će...

Ljestvica

1.Dinamo21+3254
2.Osijek21+2140
3.Rijeka21+1638
4.Lokomotiva21+1535
5.Gorica21+131
6.Hajduk21+430
7.Slaven Belupo21-721
8.Inter-Zaprešić21-2618
9.Istra 196121-1716
10.Rudeš21-394