Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
 • Parovi
 • Rezultati
 • Ljestvica

Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo

05.10.2018. 18:00
Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
2 : 1Lokomotiva
Lokomotiva
06.10.2018. 15:00
Gorica
Gorica
2 : 1Rijeka
Rijeka
06.10.2018. 19:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
3 : 1Istra 1961
Istra 1961
07.10.2018. 16:30
Rudeš
Rudeš
0 : 3Dinamo
Dinamo
07.10.2018. 19:00
Hajduk
Hajduk
0 : 2Osijek
Osijek

Pogledaj detaljnije

Hrvatski zbor sportskih novinara ovog je ponedjeljka na svečanosti u Novinarskom domu, Zagreb, podijelio priznanja i nagrade svojim renomiranim članovima. U osam kategorija autori iz nogometne sfere nominirani su i promovirani čak u četiri.

foto: HNS
05.03.2018. 18:01

Posebno emotivno bilo je kad je nagradu za životno djelo Tomislavu Židaku, preminulom lanjskog 13. travnja, primala supruga Snježana; nazočni su spontano ustali i gotovo dvije minute pljeskali neprežaljenom novinaru i komentatoru Jutarnjeg lista, neupitnom u klasi A1. Gospođa je pak istaknula:
- Hvala prijateljima i kolegama. Ovaj pokal proslijedit ću našem unuku koji često ponavlja „Baka, ja tebe volim jako, ali dedu volim još više!“

Najboljim u 2017. proglašen je as-reporter Marko Cvijanović iz Novog lista, Rijeka. Vjerni kroničar vodeće nacionalne selekcije, koju prati u stopu. Objektivno i poticajno. Marko je zahvalio svima, napose Zboru, redakciji i njenoj sportskoj rubrici. Svakako i obitelji u kojoj ne manjka uvaženih javnih djelatnika – otac je također novinar, a brat slikar.

Hrvoje Tironi s portala Goal.hr izabran je kao tvorac originalnih intervjua. I on nastavlja familijarnu tradiciju: otac Darko, pokojni od 14. rujna 1999. godine kad se zatekao na utakmici Manchester Uniteda i Dinama 0:0, bio je sjajni pisac te glavni urednik Sportskih novosti, a djed Božidar isticao se na poslu strojoslagara u Vjesnikovoj tiskari najradije slažući sportske stranice.

Novinar HT Prve lige imao je čast sročiti prigodno obrazloženje za prominentni trio:

Tomislav Židak - Bilo je normalno očekivati da će Tomislav Židak, dvostruki lider na godišnjoj razini, osvojiti i počasni trofej za ukupni kapitalni opus. Ali ne ovako prerano, k tome posmrtno. Ne i prekasno jer legende ne umiru. Zar je uistinu lani otišao? Kako prihvatiti tu groznu spoznaju. Da ga nema za radnim stolom u Jutarnjem listu, glasilu kojem je davao sve, ni na katu Sportskih novosti, koje se nikad nisu pomirile s njegovim transferom. Sigurno mu se i dalje nadaju brojni odrasli klinci kojima je bio nesebični mentor, putokaz, uzor, idol. Tako bi rado s bardom razmijenili misli eminentni sugovornici iz sportskog sazviježđa, oni što i danas instinktivno traže Tomin potpis čim se odmaknu od kioska. Dakako da to osebujno slovo vrlo nedostaje i Dinamu. Nadamo se da je gradonačelnik čuo za naš prijedlog „Dajte mu ulicu u maksimirskom kvartu!“, tamo gdje je bio najčešće osjećajući se najljepše. Mi mu, eto, dajemo nagradu za životno djelo. Svjesni njene minornosti naspram djelu za nekoliko života.

Marko Cvijanović – Točan, jednostavan, zanimljiv, poduzetan, aktualan, omiljen, pismen, korektan, ekskluzivan, kvalitetan. I sportaš, vrsni nogometaš. To je Marko Cvijanović iz redakcije Novog lista. Novinar godine 2107. Mogao je biti i bilo koje prije, mogao bi biti i bilo koje buduće. Jer on je takav, rođeni pobjednik. Markova uža specijalnost su Vatreni, koje već nizom generacija slijedi naoružan pisačkom analitikom i iskrenim obožavanjem. Što nipošto ne bremza kritiku kad je za nju logično mjesto i vrijeme. Njegova rečenica podjednako zrači stručnošću i ljudskošću, stoga će istim kontroliranim žarom sročiti komentar plasmana na novo spektakularno natjecanje Modrića i suigrača, svjetsku reportažu o Rakitiću s barcelonskih lokacija, kao i zanatski zornu a nadasve optimističnu priču o Klasnićevim transplantacijama.

Hrvoje Tironi – Da, tata bi bio ponosan. Tata Darko. Zato što u obilju zavidnog materijala koje Hrvoje isporučuje portalu Goal.hr osobitu poziciju zauzimaju intervjui s galerijom aktera koji nikad nisu bili na samome vrhu, ili njemu tek teže. Junaci u kopačkama podalje reprezentativne scene. Biografije koje potiču zaključak „Nije sve u slavi i lovi“ od nosno „I ja sam spreman za te kote“. Osmišljene pozorno, pretočene pitko, predočene čitko. S namjernim naglaskom na mlade koji sami krče svoj put.

Stjecajem okolnosti nagrada za fotografiju pripala je Goranu Stanzlu iz Pixella čiji je otac Antun desetljećima nosio fotoaparat i bilježio za povijest. Sin je ujesen ulovio Luku Modrića u fenomenalnom lebdećem stavu dok proslavlja pogodak Grcima u play-offu za SP '18. Majstorija oba velemajstora koja je obišla kuglu zemaljsku.

Ostali nagrađeni:
- Rukometni klub PPD Zagreb za najbolju press-službu;
- Darko Pribanić (Ogulin) za lokalno novinarstvo;
- Edin Mahmuljin, HTV, za tv-reportažu;
- Ankica Jagodar, SN, za životno djelo.

Gimnastički šampion Tin Srbić zaslužio je godišnje priznanje za suradnju s medijima.

Skupom su ravnali predsjednik HZSN Jura Ozmec i glavni tajnik Marijan Bakić, potpisujući i pripremajući tri sponzorska ugovora. Priredbu je vodio Lovorko Magdić. Prisutnima se obratio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković. Naravno da je došla i Milka Babović, glasovita atletičarka i tv-novinarka. Dobitnicima je čestitao velikan stolnog tenisa Dragutin Šurbek. Svakako i poznati nogometaš Josip Čop, službujući glavni tajnik HOO-a. Glazbenim notama dostojno su se predstavili Marijan Momić i Milan Prša.

Novi sastanak zakazan je za dvanaest mjeseci!

Još vijesti

 • Stanka iskorištena za odmor, rad i provjere

  15.10.2018.

  Stanka iskorištena za odmor, rad i provjere

  Jednotjedni predah u prvoligaškom natjecanju prouzročen utakmicama reprezentacija prolazi brzo pa se klubovi opet okreću HT Prvoj ligi koja u 11. kolu idućeg vikenda ima ovakav raspored: Slaven...

 • Tokijska bojna

  14.10.2018.

  Tokijska bojna

  Ne smije biti dvojbe hoće li se Hrvatska U-21 plasirati na završnicu Eura koje će 12 reprezentacija od 16. do 30. lipnja 2019. okupiti u Italiji i San Marinu; sutrašnje gostovanje upravo kod San...

 • Vlašić ili Galanopoulos, Modrić ili Kane

  12.10.2018.

  Vlašić ili Galanopoulos, Modrić ili Kane

  Na Drosini i Rujevici večeras se odlučuje o mnogočemu, pogotovo na pulskom stadionu odakle Mali Vatreni mogu – pobjedom protiv Grčke – mislima već krenuti na EP lipnja sljedeće godine u Italiji i San...

 • 4 od 10 u 10

  09.10.2018.

  4 od 10 u 10

  Zaredale su smjene trenera. Kako kaže jednadžba iz naslova – bez posla su ostala četvorica iz Lige 10 iako je odigrano samo deset kola. Ispostavlja se da je i to kruh sa sedam kora jer neuspjeh se...

Ljestvica

1.Dinamo10+1224
2.Osijek10+1120
3.Lokomotiva10+1119
4.Gorica10+116
5.Rijeka10+414
6.Slaven Belupo10-112
7.Hajduk10-311
8.Inter-Zaprešić10-1010
9.Istra 196110-98
10.Rudeš10-162