Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
 • Parovi
 • Rezultati
 • Ljestvica

Hrvatski Telekom Prva liga, 14. kolo

09.11.2018. 18:00
Rudeš
Rudeš
0 : 1Gorica
Gorica
10.11.2018. 15:00
Slaven Belupo
Slaven Belupo
0 : 2Osijek
Osijek
10.11.2018. 17:30
Hajduk
Hajduk
3 : 0Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić
11.11.2018. 15:00
Istra 1961
Istra 1961
1 : 2Rijeka
Rijeka
11.11.2018. 17:30
Lokomotiva
Lokomotiva
0 : 1Dinamo
Dinamo

Pogledaj detaljnije

Čekajući završetak sanacije igrališta i dalje se poseže za zamjenom domaćinstva ili su gdjekoja utakmica prolongira na novi termin. U akciji suradnje i razumijevanja ipak se pojavila jedna neočekivana reakcija za nemalo čuđenje, za glasnije ili tiše negodovanje.

foto: HNS
14.08.2018. 21:00

Krenimo redom. Nema dvojbe da HNS-ov projekt obnove prvoligaških terena zaslužuje samo i jedino pohvale. Nacionalna nogometna vlada predvođena Davorom Šukerom bez krzmanja je odlučila pomoći, organizacijskom inicijativom i financijskom injekcijom (3,5 milijuna kuna za pojedini objekt). Usuglašeno je da će klubovi platiti projektnu dokumentaciju, gradovi pak pripremne komunalne radove. Zna se i kakvi su travnjaci: hibridni, s novom drenažom i navodnjavanjem te s grijanjem kako bi se moglo igrati kad zahladi u studenom i prosincu, u veljači i ožujku. Savez se obvezao i na jednogodišnje održavanje, obećavajući besprijekornu podlogu.

Nije nevažno da je sve to zamišljeno i prije no što se A-reprezentacija plasirala na SP 2018. Dakle onda kad se mogla tek slutiti određena zarada. Svakako ne tako izdašna, kakvu su izborili sjajni izbornik Zlatko Dalić i team na čelu s fantastičnim kapetanom Lukom Modrićem.

U međuvremenu, napose svih mjeseci ove godine otkako je na dužnosti direktora za infrastrukturu, natjecanje i razvoj, Marijan Kustić zasukao je i kratke rukave. Učinci su tu.

Treba li podsjećati da su Grad Split i Hajduk odbili suradnju (i) po tom pitanju. Svjedoci smo izvrsnih uvjeta na Rujevici tako da je izvan dotičnog programa po logici ostala Rijeka. A Osijek se okreće super modernom kampu Pampas na kojem će niknuti i ekskluzivna zamjena za Gradski vrt tako da u tom vrtu ljetos nije bilo kapitalnih zahvata, jest i te kako važnih i potrebnih za uređenje tepiha na kojem su Vatreni sa Senegalcima imali posljednju provjeru uoči puta u Rusiju. Štošta je uređeno u Maksimiru, jeftinijem stoga što otprije raspolaže grijanjem. Žurno je zgotovljeno igralište na pulskom stadionu Alda Drosine, na kojem se trava zbog visokih temperatura ozelenjuje dosta teže, sporije nužno je dosijavanje, zalijevanje, neprestana njega. Takvih briga na žalost nema u Vinkovcima budući da je Cibalia preselila u Treću HNL pa je reparatura terena odgođena do nepoznata roka…

Do stožerne subote 25. kolovoza planira se finiš u Koprivnici i Zaprešiću. Smatra se da neće biti prekoračenja. Baš zato je sraz četvrtog kola Slaven Belupo - Inter s ovog vikenda premješten na 8. rujna kako bi se igralo na koprivničkom Gradskom stadionu Ivana Kušeka Apaša, što je moguće zbog stanke uvjetovane FIFA-terminima. U petom kolu slijedi fešta u Predgrađu jer Inter ugošćuje Majstora s mora kojemu na početku rujna predstoji šesto kolo u Koprivnici, tako da će Splićani uveličati proslavu na obje destinacije. U Zaprešiću je trava već dvaput lagano košena, mjestimice se mora pojačati, ali za Hajduk će biti tip-top.

Najduže će se raditi u Kranjčevićevoj, u kojoj se najkasnije počelo. Plohom ordiniraju bageri, kamioni, rovokopači, valjci, traktori.
- Računalo se da će sve biti gotovo do 1. rujna, no odgodit će se za 10 dana, zapravo za 15 – kaže direktor Igor Šestić, nesklon široj verziji; na nju imaju pravo ljudi iz nadležnih službi Grada Zagreba koji je lanjskog studenoga oduzeo koncesiju NK Zagrebu.

Poznato je da će i u Ulici pjesnika sve biti po protokolu: kombinacija prirodne i umjetne trave u omjeru 70:30, „ispod čekića“ i drenaža i grijanje. Ozbiljno će se dotjerati svlačionice i ostale prostorije, nedostojne prvoligaškog razreda, staviti fotelje u VIP-ložu i sjedalice na Istok tako da će Lokosi i Rudešani te njihovi simpatizeri napokon uživati u solidnom komforu i ambijentu. Ne odmah: za svaki slučaj će u sedmom kolu sredinom rujna Lokomotiva sporazumno ići Slaven Belupu.

Toliko o građevinarima i majstorima za hortikulturu. U nastavku u nogometašima i njihovim šefovima. Koji su na lipanjskom sastanku upriličenom ponajprije radi ždrijeba natjecateljskih brojeva dogovorili apsolutno razumijevanje problema prouzročenih uređenjem igrališta. Tako je i bilo – ne mora se podsjećati koliko je dosad zamijenjeno domaćinstava, kako su Lokomotiva, Rudeš, Slaven Belupo i Inter gostovali pa će domaćini biti u drugom ligaškom krugu. Međutim, iskrsla je iznimka s obzirom na to da je Rijeka još 25. srpnja službenim dopisom kojeg je potpisao direktor Luka Ivančić izvijestila Rudeš da „zbog objektivnih razloga“ ne pristaje zamijeniti domaćinstvo na način da u četvrtom kolu domaćin bude ona, a ne Rudeš, koji će goste s Kvarnera primiti u 13. kolu, kako su Rudešani molili pismenim apelom 6. srpnja. Riječani su predlagali neutralni teren, no Rudeš je odustao i od Gorice i od Maksimira i na kraju pristao da domaćin bude na – Rujevici. Na kojoj će dakako u rundi br. 13 igrati Rijeka i Rudeš!

Lako je naslutiti da će Riječani podmiriti organizacijske troškove ovonedjeljnog sraza, ispostavlja se, eto, da domaćinu koji je naravno gost puno znači 25-30 tisuća kuna.

Takav rasplet vidno je oneraspoložio ostale klubove. Osobito Osijek, Lokomotivu, Slaven Belupo, vjerojatno i Dinamo i Hajduk, ali oni su okupirani euro-izazovima pa glasno šute.
- Mi smo ogorčeni – poručuje Božidar Šikić, direktor s Kajzerice. – Rijeka se ponijela nekorektno. Zar je u redu s nekim igrati triput na vlastitom igralištu, jednom na strani? Vele da je tako htio njihov trener, ali Kek nije Rijeka! Iskaljuju se na jadnom Rudešu unatoč tome što smo usuglasili maksimalnu tolerantnost dok traju zahvati na travnjacima, predomislili se, prekršili fair-play, poništili svoga zastupnika na toj sjednici Deana Šćulca. Nek' im bude na savjesti.

Hoće li biti narušena regularnost prvenstva? Činjenica je da se nikome ne može narediti ništa, posrijedi je moralna, a ne paragrafska kategorija i povjereniku HT Prve lige Josipu Brezniju vezane su ruke.

Rijeka je u drugom kolu bila kooperativna s Interom, pa odustala. Klub iz grada koji teče. Katkad i peče…

Još vijesti

 • Krasnodar Rora: "Dinamo nose Olmo, Ademi i Gavranović"

  13.11.2018.

  Krasnodar Rora: "Dinamo nose Olmo, Ademi i Gavranović"

  Nedavno je na ovoj stranici novinarski doajen Milivoj Nikolić obznanio idealnu jedanaestoricu Plavih svih vremena po svojem izboru: Dražen Ladić, Mladern Ramljak, Ivica Horvat, Velimir Zajec...

 • Sreća i nesreća

  11.11.2018.

  Sreća i nesreća

  Toliko se događaja natiskalo u tri prethodna dana. Naravno da odlazak Zvonimira Magdića - Amiga glede sudbinske prolaznosti nema pandana. Dinamo je zaustavio nezgodnu europsku tradiciju, a Zlatko...

 • Večer koja se čekala 17.768 dana

  08.11.2018.

  Večer koja se čekala 17.768 dana

  Sve se zna glede ovog četvrtka na maksimirskom stadionu: juriš Plavih po četvrtu pobjedu u 4. kolu UEFA Europske lige, premda je za ono najvažnije – zimovanje na međunarodnoj sceni pa konačno...

 • Ante Miše: "Hajduk do Europe može samo preko Kupa"

  06.11.2018.

  Ante Miše: "Hajduk do Europe može samo preko Kupa"

  Prošlo je i to 13. kolo, navodno nesretno. Kako za koga. Odrađeno je nešto više od trećine prvenstva, štošta se kristalizira. Ovo je pogled negdašnjeg nogometaša, a sadašnjeg trenera, meritoran i...

Ljestvica

1.Dinamo14+2036
2.Lokomotiva14+1728
3.Osijek14+1427
4.Gorica14+526
5.Rijeka14+1024
6.Hajduk14-216
7.Slaven Belupo14-613
8.Inter-Zaprešić14-1611
9.Istra 196114-149
10.Rudeš14-282